petak, 16. ožujka 2012.

Sladoled od posnog sira

Evo jedan relativno brz i jednostavan receptić. Odličan izbor za večeru s obzirom da je svježi posni sir izvor kazeina, "sporog proteina" koji nas hrani kroz noć dok odmaramo. Udio masti i ugljikohidrata je minimalan, pa je dobar izbor za definiciju.

Vrijeme pripreme:

- priprema: 5 min
- smrzavanje: 30 min

Sastojci:

200 g posnog sira (ja koristim Milbonu iz Lidla, jer je odličnog okusa i teksture, a  najpovoljnija na tržištu)
  20 g wheya - okus čokolada (može i bilo koji drugi okus)
    5 g kakaa sa smanjenim udjelom masti (ja koristim Kandit ili Zvečevo)
  10 g kokosovog brašna
         stevia (možete koristiti i neko sladilo, količina će ovisiti o vašem afinitetu prema slatkom)

Priprema

1. Sve ubaciti zajedno u jednu posudu i dodati malo vode.

2. Dobro promiješati. Može štapnim mikserom, ali može i vilicom.

3. Ubaciti u frizer na cca 30 minuta. Ja volim tako jer onda taman malo otvrdne, a da se žvakati :D

Nutritivne vrijednosti:


Energetska vrijednost: 281 kcal
Bjelančevine: 42 g
Masti: 8 g
Ugljikohidrati: 11 g


Nema komentara:

Objavi komentar